Una Paraula De Consell: Aprendre Del Joc Viral

Introducció

El 2009, un joc anomenat “Wordle” es va fer viral a Internet. L’objectiu del joc és fer tantes paraules com sigui possible d’un determinat conjunt de lletres. El problema és que les paraules han de tenir almenys quatre lletres i només es poden fer utilitzant les lletres del conjunt donat.

Per exemple, si el conjunt donat és “T-O-P-S”, podeu fer que les paraules “stop”, “pots”, “tops” i “opt”. Però no podeu fer la paraula “punt” perquè utilitza una lletra que no està al conjunt.

La popularitat de Wordle va fer que molta gent el jugués i el comparteixi amb els altres. Però el que molta gent no sap és que Wordle té més que un joc divertit. De fet, hi ha algunes lliçons valuoses que cal aprendre jugant a Wordle.

Aquí teniu tres lliçons importants que podeu aprendre jugant a Wordle:

1. Sigues creatiu amb les teves paraules.

2. Prova diferents combinacions de lletres.

3. No tinguis por de demanar ajuda als altres           

Indicacions visuals

Quan veus una paraula, el teu cervell comença immediatament a escollir paraules que són diferents de les altres en mida o color. El teu cervell ho fa perquè busca patrons. Està intentant donar sentit a la informació que teniu davant.

Les paraules que més destaquen són les que són més importants. Les paraules de diferents colors o mides són les que hauríeu de parar atenció.

Aleshores, què podem aprendre d’això?

Quan se’t presenta informació, el teu cervell començarà a buscar patrons automàticament. És important parar atenció a les paraules que més destaquen, ja que solen ser les més importants.

Contingut primer d’usuari

Sigues clar, concís i directe en el teu escrit. Escriu contingut que sigui fàcilment digerible i escanejable. Comenceu amb la informació més important primer. Utilitzeu paràgrafs curts i llistes amb vinyetes.

És important recordar que la gent està llegint el vostre contingut en una pantalla, així que faciliteu-los el consum. Escriu contingut per a l’usuari que sigui clar, concís i directe. Comenceu amb la informació més important primer i utilitzeu paràgrafs curts i llistes amb vinyetes per dividir el text. Això facilitarà als lectors escanejar el vostre contingut i trobar ràpidament la informació que necessiten.

 Wordlecat

Si no esteu familiaritzat amb Wordle, és un generador de “núvol de paraules” que us permet crear núvols de paraules visualment impressionants a partir de qualsevol text. Els núvols de paraules es generen en funció de la freqüència de les paraules del text, de manera que les paraules més comunes apareixen més grans que les paraules menys comunes.

Wordle és una gran eina per visualitzar dades i es pot utilitzar per a tot tipus de coses més enllà de crear imatges boniques. Per exemple, podeu utilitzar Wordle per:

Un wordle és un tipus de visualització de dades que permet veure les paraules més importants d’un text d’un cop d’ull. El text anterior es va crear a partir del text de la Declaració d’Independència de Catalunya i ofereix una visió fascinant dels conceptes clau que són importants per al moviment independentista.

La paraula més destacada del wordle és “independència”, https://wordlecat.net/ que no sorprèn ja que la declaració tracta d’independència. Altres paraules importants són ” Catalunya “, ” nació “, ” dret ” i ” poble”. Totes aquestes paraules es relacionen amb la idea de Catalunya com a nació amb drets i pobles propis.

-Analitzar un fragment de text per veure quines paraules s’utilitzen més sovint

-Compara dos fragments de text per veure quines paraules s’utilitzen més sovint en un que en l’altre

-Identificar frases clau en un text

-Obteniu idees per a noves entrades de bloc o articles generant un núvol de paraules a partir del vostre contingut existent

Wordle Cat

Suposant que et refereixes al joc Wordle, és un joc de trencaclosques on has d’endevinar la paraula oculta a partir de les pistes donades. Les paraules solen estar relacionades amb un tema, i podeu guanyar punts si endevineu correctament les paraules. Hi ha diferents nivells de dificultat, així que pots triar el desafiament que vols que sigui el joc. Wordle és una manera fantàstica de passar el temps i aguditzar la teva ment, així que prova-ho!

Conclusió

Hi ha moltes maneres de millorar el teu vocabulari en anglès. Podeu llegir llibres, revistes i diaris en anglès. També podeu veure pel·lícules i programes de televisió en anglès. Una altra bona manera d’aprendre paraules noves és escoltar podcasts en anglès. I, per descomptat, sempre pots fer una classe d’anglès o inscriure’t a un curs en línia.

Una de les millors maneres de millorar el vostre vocabulari és portar un diari. Cada dia, escriu 10 paraules noves que aprens. A continuació, utilitzeu aquestes paraules per escriure i parlar. Això us ajudarà a recordar-los millor i us ajudarà a utilitzar-los correctament

En aquesta publicació, donarem una ullada a com podeu utilitzar Wordle per millorar la vostra escriptura. https://www.gettoplists.com/ Cobrirem quatre consells diferents:

1. Utilitzeu Wordle per trobar paraules i frases fetes en excés

2. Utilitzeu Wordle per fer una pluja d’idees noves

3. Utilitzeu Wordle per obtenir comentaris sobre el vostre escrit

4. Utilitzeu Wordle per trobar buits en el vostre contingut